مطمئناً امروزه به دلیل متراژ پایین منازل، لوازم زیادی همچون مبل، کتابخانه، استند گل، میز تلویزیون یا لوازم آشپزخانه روی قسمتی از فرش قرار می‌گیرد. همین امر موجب می‌شود جای پایه‌ها روی آن بماند و مشکل کوبیدگی فرش را ایجاد نماید. از آنجایی‌که قالی جایگاه ویژه‌ای در چیدمان منزل دارد، باید در نگهداری از آن طبق اصول و قواعد درست پیش برویم. بهتر است از روش‌هایی برای جلوگیری از کوبیدگی استفاده کرد. البته راه‌هایی نیز برای رفع این حالت پیشنهاد می‌شود که متناسب با مشکل پیش‌آمده می‌توان از آن‌ها بهره برد.

کوبیدگی فرش چیست؟

کوبیدگی فرش به دلیل قرار گرفتن یک وسیله سنگین به مدت زیاد روی قالی اتفاق می‌افتد. حتی اگر فرش دست‌بافت یا ماشینی بادوام هم داشته باشید، معمولا بعد از مدتی که مبلمان یا هر چیز دیگری را جابه‌جا می‌کنید با این حالت روبه‌رو خواهید شد. بنابراین ماندگاری و سنگینی لوازم دو عامل اصلی این نوع آسیب‌دیدگی است. این اتفاق موجب از بین رفتن الیاف و بافت خواهد شد. البته راه‌های مختلفی برای جلوگیری از این مشکل و همچنین روش‌هایی برای از بین بردن آن نیز وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

چرا برخی از قسمت‌های فرش حالت کوبیده می‌گیرند؟

بی‌شک در منازل جای پایه‌های مبلمان، میز ناهارخوری، بوفه و کمد روی فرش‌ها دیده‌شده که البته این آسیب‌دیدگی به‌راحتی نیز برطرف نمی‌شود. بهتر است به محض برخورد با این وسیله برای رفع آن تلاش کرد تا از آسیب‌دیدگی بیشتر تاروپودها جلوگیری شود.

روش‌های جلوگیری از کوبیدگی فرش

به دلیل فضای کوچک خانه‌ها به ناچار بسیاری از لوازم روی فرش قرار دارند و صاحب‌خانه با کوبیدگی‌های ناشی از سنگینی لوازم مواجه خواهد شد. راه‌هایی وجود دارد که از پیش آمدن این مشکل جلوگیری می‌کند. در این قسمت به برخی از این روش‌ها خواهیم پرداخت.

 

جابجا کردن اجسام هرچند وقت یک‌بار

اولین اقدامی که می‌توان برای جلوگیری از این مشکل انجام داد، جابجایی لوازم‌خانگی سنگین، هرچند وقت یک‌بار است. با این کار علاوه‌بر تنوع و تغییر چیدمان منزل از آسیب‌دیدگی قالی نیز پیشگیری خواهد شد.

استفاده از زیر پایه مبل

می‌توان برای پیشگیری از این اتفاق از زیر‌پایه مبل برای مبلمان استفاده کرد. البته این زیر‌پایه‌های مبل با نام  ضربه‌گیر هم معروف بوده و از جنس پلاستیک، چوب و شیشه‌های فشرده طراحی و تولید می‌شوند. این وسیله موجب پخش‌شدن یکسان فشار مبل به قالی شده و از کوبیدگی فرش در زیر پایه‌ها جلوگیری می‌کند.

استفاده از پد

پدها فشار و وزن اضافی فرش را به خود جذب خواهند کرد. امروزه پدها با ضخامت و مقاومت مختلف در بازار وجود دارد که کاربر می‌تواند متناسب با نوع فرش و نیاز خود پد را خریداری و استفاده نماید.

استفاده از ترمز فرش

وسیله پلاستیکی که بیشتر به منظور سر نخوردن و در اصطلاح راه نرفتن قالی خریداری می‌شود. البته کاربرد دیگر ترمز فرش، جلوگیری از باقی ماندن جای پایه‌های مبل است. این وسیله به‌صورت قطعه شده یا متری در بازار عرضه می‌شود.

استفاده از موکت به‌عنوان ضربه‌گیر مبل

موکت را می‌توان یک ضربه‌گیر بسیار عالی در مقابل این مشکل دانست. فشارهایی که از لوازم سنگین به فرش وارد می‌شود باوجود موکت، بسیار کم شده و از پیش آمدن این مشکل جلوگیری خواهد شد.

راه‌های رفع کوبیدگی فرش

در مواقعی که نتوان از هیچ روشی برای کوبیدگی فرش در زیر پایه‌های مبل و لوازم سنگین دیگر استفاده کرد، بهتر است در پی یافتن راهی برای رفع آن بود.

رفع کوبیدگی با یخ

در این حالت باید از تکه‌های یخ در سایز کوچک استفاده کرد. ابتدا یخ‌ها را دقیق روی محل آسیب‌دیدگی قرار داده و باید صبر کرد تا یخ در هوای محیط آب شود. بعد از آب‌شدن باید با استفاده از وسیله‌ای مانند چنگال روی تاروپود فرش کشیده شود. در این هنگام فرورفتگی‌ها از بین خواهند رفت و فرش به حالت اولیه خود بازمی‌گردد. البته در زمان استفاده از چنگال باید دقت کنید تا بجای درست کردن، آسیب بیشتری وارد نکنید.

رفع کوبیدگی فرش با بخارشور

بعد از دیدن مشکل فرورفتگی می‌توان از بخارشور خانگی استفاده کرد. به این صورت که بخار شور در حالت روشن چند ثانیه روی محل کشیده شود و در مرحله بعد با برس پلاستیکی یا دست، الیاف را حرکت داده تا به شکل قبل خود بازگردد. البته باید اجازه داد تا  فرش در هوای آزاد کاملاً خشک شود.

استفاده از اتوی بخار برای رفع کوبیدگی

برای استفاده از اتوی بخار برای رفع مشکل دقت کنید که اول یک حوله خیس روی محل پهن کرده و فرش را در تماس مستقیم با اتو قرار ندهید. اتو را روشن کرده و برای چند ثانیه روی حوله قرار دهید. بهتر است چند بار با فواصل کوتاه این کار انجام شود. در نهایت باید صبر کرد تا خیسی ناشی از نم حوله خشک شود.

نتیجه‌گیری

به احتمال زیاد بسیاری از افراد در طول زندگی با مشکل کوبیدگی فرش منزل مواجه شده و به‌دنبال راهکاری برای این مشکل بوده‌اند. روش‌های مختلفی وجود دارد که از آسیب‌دیدگی‌های بیشتر ناشی از لوازم سنگین در طولانی‌مدت جلوگیری شود. مهد فرش علاوه‌بر اینکه یکی از بزرگ‌ترین فروشندگان انواع فرش‌های دست‌بافت و ماشینی است، می‌تواند مشاوره و راهنمایی‌های مفیدی برای مراقبت و نگهداری فرش‌ها به خریداران ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *